Telecí pečeně v listovém těstě
95 min.
Ingredience
- 10gramůTymián čerstvý
- 120gramůCibule
- 12gramůStrouhanka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1500gramůTelecí ořech
- 120gramůRajčata
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 350gramůListové těsto
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
41 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme se strouhankou, 1 žloutkem, 50 g másla a pokrájenými bylinkami.
- 2Vše osolíme a opepříme.
- 3Maso podélně nařízneme a směsí naplníme. Maso zajistíme nití, neutahujeme příliš silně.
- 4Máslo rozpustíme a necháme na něm osmahnout maso.
- 5Osolíme, opepříme a přiklopené necháme dusit 30 minut.
- 6Poté maso vyjmeme a necháme vystydnout.
- 7Těsto rozválíme na obdélník.
- 8Maso zabalíme do těsta, spoje potřeme rozšlehaným žloutkem a dobře přitlačíme.
- 9Pečeme při 225 °C 40 minut.
- 10Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na pánvi.
- 11Maso servírujeme s oblohou z rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.