Telecí pečeně v listovém těstě

95 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
41 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme se strouhankou, 1 žloutkem, 50 g másla a pokrájenými bylinkami.
  • 2
    Vše osolíme a opepříme.
  • 3
    Maso podélně nařízneme a směsí naplníme. Maso zajistíme nití, neutahujeme příliš silně.
  • 4
    Máslo rozpustíme a necháme na něm osmahnout maso.
  • 5
    Osolíme, opepříme a přiklopené necháme dusit 30 minut.
  • 6
    Poté maso vyjmeme a necháme vystydnout.
  • 7
    Těsto rozválíme na obdélník.
  • 8
    Maso zabalíme do těsta, spoje potřeme rozšlehaným žloutkem a dobře přitlačíme.
  • 9
    Pečeme při 225 °C 40 minut.
  • 10
    Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na pánvi.
  • 11
    Maso servírujeme s oblohou z rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.