Telecí plátek s Marsalou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
919 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kýty nařežeme plátky, které vložíme mezi 2 mikrotenové sáčky a naklepeme je na sílu 3 mm.
  • 2
    Mouku osolíme a opepříme a lehce v ní obalíme řízky.
  • 3
    Rozehřejeme 30 g másla a řízky na něm postupně 2 minuty z obou stran dozlatova osmažíme. Osmažené je udržujeme teplé.
  • 4
    Rozpálíme i zbylé máslo, přidáme nasekanou cibuli a zvolna ji 5 minut necháme zpěnit, aby změkla a byla mírně dohněda osmažená. Přilijeme marsalu, mícháme a svaříme ji na 2 polévkové lžíce. Přidáme vývar a svaříme na 90 ml.
  • 5
    Do pánev vrátíme řízky, přelijeme je šťávou a prohřejeme. Zdobíme nasekanou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.