Telecí plátky na houbách
40 min.
Ingredience
- 400gramůHouby čerstvé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 600gramůTelecí kýta
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůMáslo
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
265 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu nakrájíme na 8 plátků, které lehce naklepeme.
- 2V pánvi zpěníme olivový olej, přidáme v dlani rozmáčknuté stroužky česneku a očištěné, nakrájené houby. Osmahneme a zalijeme vínem. Česnek vyjmeme a přilijeme trochu vývaru. Mírně osolíme a přisypeme nasekanou petrželku. Omáčku zahustíme oříškem másla obaleným v hladké mouce.
- 3Plátky masa obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme na přepuštěném másle asi 2 minuty z každé strany. Přidáme houby, pánev od hub propláchneme vývarem, obsah vlijeme k masu a houbám. Vše ještě promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.