Telecí plátky na houbách

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
265 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu nakrájíme na 8 plátků, které lehce naklepeme.
  • 2
    V pánvi zpěníme olivový olej, přidáme v dlani rozmáčknuté stroužky česneku a očištěné, nakrájené houby. Osmahneme a zalijeme vínem. Česnek vyjmeme a přilijeme trochu vývaru. Mírně osolíme a přisypeme nasekanou petrželku. Omáčku zahustíme oříškem másla obaleným v hladké mouce.
  • 3
    Plátky masa obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme na přepuštěném másle asi 2 minuty z každé strany. Přidáme houby, pánev od hub propláchneme vývarem, obsah vlijeme k masu a houbám. Vše ještě promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.