Telecí plátky s kachními játry, šafránovou rýží a pepřovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí svíčková
- 80gramůJátra kachní
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový
- Omáčka
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 20mililitrůMartell cognac
- 5gramůSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 5gramůNakládaný zelený pepř
- Rýže
- 1špetkaŠafrán
- 50gramůSýr Parmezán
- 40gramůŠalotka
- 30gramůŠpenát listový čerstvý
- 30gramůRukola
- 100mililitrůVíno bílé
- 70gramůMáslo čerstvé
- 200gramůRýže Arborio
- 200mililitrůVývar slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
51 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
918 mg
Cukr
372 mg
Postup přípravy
- 1Telecí svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, kachní játra nakrájíme na kostičky, opepříme a osmažíme v pánvi na oleji. Maso také osmažíme. Plátky vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, nasypeme zelený pepř, osmahneme, zakápneme koňakem a zapálíme. Když koňak dohoří, přilijeme hovězí vývar, vyvaříme na polovinu a odstavíme. Nakonec osolíme a do chladnoucí omáčky vmícháme 50 gramů másla a vymícháme dohladka.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, rýži a orestujeme. Postupně přiléváme drůbeží vývar, bílé víno, obarvíme špetkou šafránu a vaříme doměkka.
- 3Mimo oheň potom přimícháme posekané špenátové listy, rukolu a nastrouhaný parmezán.
- 4Telecí plátky upravíme na talíře, na plátky nasypeme kostičky kachních jater, doplníme kopečkem rýže a přelijeme pepřovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.