Telecí plec po milánsku
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceKečup
- 250gramůTelecí plec
- 30gramůCeler bulvový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMrkev kořen
- 1lžíceOlej stolní
- 0,5kusBujón hovězí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
977 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou plec nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev, celer a lehce osmahneme.
- 2Do základu přidáme kousky masa, kečup, bujónovou kostku, nasekanou petrželku, sůl, pepř a trochu vody. Zvolna dusíme, až maso téměř změkne.
- 3Poté vmícháme mouku, rozmíchanou se lžící vody, citronovou šťávu a chvíli povaříme.
- 4Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.