Telecí plec po vesnicku
90 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 1kusCibule
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůPetržel kudrnka
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůHouby čerstvé
- 100gramůPaprika zelená
- 80gramůKvěták
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 50gramůHrášek
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso vcelku a cibuli uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Mezitím nastrouháme oloupanou kořenovou zeleninu, papriky a houby na nudličky, květák rozebereme na nejmenší růžičky. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky a spolu se vší zeleninou krátce orestujeme na másle v kastrolu. Podlijeme vývarem z masa a pozvolna zakryté dusíme doměkka. Když je maso hotové, zahustíme šťávu světlou jíškou z másla a mouky a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.