Telecí plec s mrkví

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
28 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby předem namočíme do 125 ml horké vody.
  • 2
    Maso omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem a povaříme asi 5 minut. Potom přilijeme ohřátý vývar, přidáme namočené houby i s vodou a vše dusíme pod pokličkou asi 90 minut.
  • 3
    Oloupanou mrkev mezitím najemno nakrájíme a dusíme na másle doměkka.
  • 4
    Telecí plec vyjmeme a udržujeme na teplém místě. Šťávu s houbami rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky a upravíme s omáčkou a mrkví na talíře.
  • 5
    Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.