Telecí plec s mrkví
120 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 125mililitrůVoda pitná
- 20gramůHouby sušené
- 1500gramůTelecí plec
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusBazalka
- 500gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
28 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Houby předem namočíme do 125 ml horké vody.
- 2Maso omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem a povaříme asi 5 minut. Potom přilijeme ohřátý vývar, přidáme namočené houby i s vodou a vše dusíme pod pokličkou asi 90 minut.
- 3Oloupanou mrkev mezitím najemno nakrájíme a dusíme na másle doměkka.
- 4Telecí plec vyjmeme a udržujeme na teplém místě. Šťávu s houbami rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky a upravíme s omáčkou a mrkví na talíře.
- 5Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.