Telecí plíce na rajčatech
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůTelecí plíce
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový
- 300mililitrůVíno bílé
- 800gramůRajčata
- 15gramůPetržel kudrnka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plíce nakrájíme na větší kousky, vložíme do osolené vody a 30 minut povaříme. Okapané kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zežloutnout, přidáme kousky plic a orestujeme. Podlijeme vínem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata bez jader, dochutíme solí, prolisovaným česnekem a posekanou petrželkou. Podusíme 30 minut.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.