Telecí plíčky na smetaně
110 min.
Ingredience
- 66,6gramůCibule
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 33,3gramůHořčice
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 30gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 3,3gramyDivoké koření celé
- 120gramůZelenina kořenová
- 66,6gramůTuk
- 66,6gramůCitrony
- 200mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůTelecí plíce
- 13,3gramůCukr krupice
- 500gramůTelecí srdce
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
975 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z telecích plic vyřízneme jícny a vnitřní trubice.
- 2Očištěné plíce a rozříznutá srdce nejméně půl hodiny máčíme ve studené vodě. Potom je omyjeme ve vlažné vodě, vložíme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme divoké koření, část oloupané cibule a pod poklicí za občasného promíchání vaříme doměkka.
- 3Vařená srdce a plíce vyjmeme do studené vody a po zchlazení je zbavíme zbytků trubic a nakrájíme na jemné nudle.
- 4V rozpuštěném tuku zpěníme očištěnou zeleninu nakrájenou na plátky a zbytek cibule. Zaprášíme hladkou moukou a osmažíme dorůžova.
- 5Zeleninu zalijeme vývarem z plíček, přilijeme mléko a rozšleháme. Přidáme omytý citron nakrájený na plátky, cukr, ocet a hořčici. Omáčku za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.
- 6Nakonec hustou omáčku přecedíme na nakrájené plíčky, podle chuti přisolíme a zjemníme smetanou. Vše ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.