Telecí plněné zeleninou a vejci

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
58 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do masa vyřežeme kapsu a osolíme ho zvenku i zevnitř. Žemle vymácháme ve vodě. Na 40 g másla osmahneme nakrájené houby a pórek, přidáme hrášek a 10 minut podusíme. Nakrájený chřest povaříme s citronovou šťávou ve slané vodě a necháme ho na utěrce oschnout. K houbám přidáme vymačkanou žemli, chřest, vejce a žloutek, osolíme a okořeníme. Směs promícháme a nandáme ji do vytřené masové kapsy. Tu pak sešijeme.
  • 2
    Maso na pekáči potřeme máslem a posypeme pepřem, pečeme ho při 220 stupních C asi 10 minut. Pak maso podlijeme vínem a přikryté ho dusíme doměkka při 180 stupních C asi hodinu a 20 minut.
  • 3
    Maso poté necháme 20 minut odležet bez nití, nakrájíme ho a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.