Telecí polévka s ovocem a zeleninou
140 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí maso přední
- 250gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůPaprika červená
- 30gramůTymián čerstvý
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůMajoránka
- 1kusBobkový list
- 12gramůSůl
- 1gramPepř cayenský
- 120mililitrůVíno bílé
- 650mililitrůHovězí vývar základní
- 300gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 250gramůCuketa
- 500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 200gramůJablka
- 250gramůPassata (drcená rajčata)
- 300gramůHrušky
- 250gramůBanány
- 40mililitrůRum bílý
- 80gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, maso rozkrájíme na kostky. Papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, snítky tymiánu, petrželky, majoránky a bobkový list svážeme nití.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme svázané bylinky, papriky, vrátíme zpět maso, zalijeme vývarem, bílým vínem, osolíme, opepříme cayenským pepřem a vaříme zvolna asi hodinu. Mezitím připravíme další ingredience: cuketu krájíme na kostičky, nakládanou kukuřici scedíme, batáty oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky. Vše přisypeme do polévky, vyjmeme svazek bylinek a vaříme dalších 15 minut. Nyní přidáme passatu a vaříme dalších 10 minut. Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, banány oloupeme, pokrájíme na menší špalíčky, přidáme do polévky spolu s hruškami a vaříme 5 minut.
- 3Polévku rozdělíme do misek, pokapeme bílým rumem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.