Telecí ragú po námořnicku
130 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůTelecí maso přední
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůVíno červené
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 2špetkyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 400gramůBrambory vařené
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůKoňak Armaňak
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyPetržel kudrnka
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.
- 2V hrnci na másle zpěníme 1 cibuli, přisypeme kostičky masa, orestujeme a zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Povaříme 30 minut.
- 3Mezitím na másle orestujeme druhou cibuli, žampiony, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, provaříme a přilijeme k masu. Ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Vaříme spolu další hodinu. Do hotového ragú vmícháme trochu koňaku.
- 4Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.