Telecí ragú po námořnicku

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.
  • 2
    V hrnci na másle zpěníme 1 cibuli, přisypeme kostičky masa, orestujeme a zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Povaříme 30 minut.
  • 3
    Mezitím na másle orestujeme druhou cibuli, žampiony, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, provaříme a přilijeme k masu. Ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Vaříme spolu další hodinu. Do hotového ragú vmícháme trochu koňaku.
  • 4
    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.