Telecí řízečky s mandlemi
16 min.
Ingredience
- 200gramůTelecí kýta
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 100gramůMandle plátky
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
965 mg
Cukr
758 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na čtyři menší plátky, naklepeme hřbetem ruky, osolíme a opepříme.
- 2Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do druhé rozklepneme vejce a rozkvedláme, do třetí misky nasypeme strouhanku a promícháme s mandlovými plátky. Kousky masa nejprve obalíme v mouce, potom je namočíme ve vejci a nakonec je obalíme v mandlové strouhance.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přiložíme řízečky a smažíme po obou stranách dozlatova.
- 4Řízečky upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.