Telecí řízek po veronsku
35 min.

Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůŠalotka
- 200gramůHouby čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 5lžicStrouhanka
- 5lžicSýr Parmezán
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
733 mg
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme na plátky.
- 2Rozkvedláme vejce na talíři. Smícháme strouhanku s parmezánem. Maso nejdříve obalíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme.
- 3Ve vejci a pak ve směsi strouhanky se sýrem maso obalíme.
- 4Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi, maso v něm lehce opečeme z obou stran. Pak k němu přidáme nasekanou šalotku a houby. Asi 5 minut restujeme.
- 5Maso s houbami a šalotkou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.