Telecí řízek s glazovanými meruňkami
65 min.
Ingredience
- 125gramůCukr krupice
- 5gramůZázvor mletý
- 800gramůTelecí kotlety
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej stolní
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 16kusůMeruňky
- 250mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 5gramůCitronová kůra
- 40mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
22 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
7 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa jemně rozklepeme a obalíme v mouce, kterou jsme si smíchali s trochou pepře a soli, poté obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance, kterou dlaní k plátku mase jemně přitlačíme. Obalené plátky masa rozložíme na tác a necháme v lednici 30 minut odležet.
- 2Glazované meruňky si připravíme v kastrůlku. Vložíme do něj sušené meruňky, smícháme s vodou, cukrem, mletým zázvorem, trochou citronové šťávy a vše přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Lžící s otvorem vytáhneme meruňky z kastrůlku, necháme okapat a dáme na stranu. Šťávu dále vaříme do zhoustnutí, dokud není hustá jako sirup. Na pánvi si rozpálíme olej a máslo a obalené plátky osmahneme po obou stranách.
- 3Osmažené plátky masa klademe na předehřátý talíř. Doprostřed na každý řízek položíme 4 glazované meruňky, které ještě pokapeme připraveným sirupem a dozdobíme slabým proužkem citronové kůry.
- 4Jako přílohu použijeme zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.