Telecí řízky na pařížský způsob

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
788 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. V hmoždíři roztlučeme pepř. Do masa vetřeme sůl, roztlučený pepř a worcesterskou omáčku a necháme několik minut odležet.
  • 2
    Vejce rozšleháme v hlubokém talíři. Na druhý talíř dáme mouku a řízky obalíme nejdřív v mouce a potom ve vajíčku.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo a telecí řízky na něm smažíme 4 minuty z každé strany.
  • 4
    Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Pařížské telecí řízky podáváme zdobené citronovými plátky a posypané pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.