Telecí řízky na pařížský způsob
35 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 10kusůPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPažitka
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
788 mg
Postup přípravy
- 1Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. V hmoždíři roztlučeme pepř. Do masa vetřeme sůl, roztlučený pepř a worcesterskou omáčku a necháme několik minut odležet.
- 2Vejce rozšleháme v hlubokém talíři. Na druhý talíř dáme mouku a řízky obalíme nejdřív v mouce a potom ve vajíčku.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo a telecí řízky na něm smažíme 4 minuty z každé strany.
- 4Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Pařížské telecí řízky podáváme zdobené citronovými plátky a posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.