Telecí řízky na smetaně s kořenovou zeleninou
50 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůMrkev kořen
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, čerstvé lístky tymiánu nasekáme nahrubo. Řízky smažíme z obou stran na másle s olejem dozlatova. Na závěr přidáme tymián. Usmažené řízky dáme stranou a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zeleninu, chvíli smažíme, poté zalijeme vývarem a zašleháme smetanu. Omáčku na mírném plameni vaříme, až zhoustne. Maso podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.