Telecí řízky na smetaně s pomerančem
35 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2kusyPomeranče
- 1kusCitrony
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Z jednoho pomeranče a citronu vymačkáme šťávu, druhý pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, odstraníme případné pecičky.
- 2Maso po obou stranách smažíme na másle s olejem do zlatova, poté přidáme plátky pomeranče a ještě zhruba 4 minuty smažíme. Maso s plátky pomeranče vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku zašleháme vývar, šťávu z pomeranče a citronu, poté povaříme. Na závěr vmícháme šalvěj, smetanu a přivedeme k varu.
- 3Řízky podáváme s plátky pomeranče, přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.