Telecí řízky na smetaně s pomerančem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
29 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Z jednoho pomeranče a citronu vymačkáme šťávu, druhý pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, odstraníme případné pecičky.
  • 2
    Maso po obou stranách smažíme na másle s olejem do zlatova, poté přidáme plátky pomeranče a ještě zhruba 4 minuty smažíme. Maso s plátky pomeranče vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku zašleháme vývar, šťávu z pomeranče a citronu, poté povaříme. Na závěr vmícháme šalvěj, smetanu a přivedeme k varu.
  • 3
    Řízky podáváme s plátky pomeranče, přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.