Telecí řízky plněné hráškem
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 4lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstíčko
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 80mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
596 mg
Cukr
703 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Hrášek slijeme a necháme okapat, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2Na řízky dáme díl hrášku, díl petržele, maso přehneme a sklepneme kraje. Řízky namočíme do těstíčka a z obou stran smažíme na sádle dozlatova.
- 3Těstíčko připravíme rozšleháním mouky s vejci a mlékem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.