Telecí řízky po indicku
65 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150gramůŠunka dušená
- 150gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaVegeta
- 1kusVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule
- 120mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kostky. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, petrželovou nať nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky, bobkový list rozdrtíme.
- 2Kuřecí maso spolu se šunkou umeleme, do hmoty vmícháme petrželovou nať, vegetu, bobkový list, 1 lžíci smetany a vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme řízky, zavineme, upevníme nití, obalíme v mouce a ze všech stran smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté přimícháme cibuli a zarestujeme. Na závěr přidáme rajčata, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.
- 3Udušené maso vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme.
- 4Závitky překrájíme šikmým řezem a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.