Telecí řízky s aromatickou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůVíno červené
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 100gramůCibule
- 4plátkyTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky.
- 2Telecí maso nakrájíme na tenké plátky a zlehka naklepeme. Na teflonové pánvi rozpálíme olej a opečeme je cca půl minuty po každé straně.
- 3Poté vyjmeme a na výpeku cca 4min orestujeme slaninu s cibulí. Zalijeme vínem a necháme odpařit asi na polovinu množství. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou z konzervy a promícháme. Po 5min vrátíme zpět maso a ještě cca 3min povaříme.
- 4Dochutíme najemno nasekanou petrželkou a rozmarýnem, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.