Telecí řízky s čerstvými fíky
20 min.
Ingredience
- 3gramyTymián čerstvý
- 3gramyBazalka
- 400gramůTelecí maso přední
- 4kusyCibulka jarní
- 8kusůFíky čerstvé
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůCitronová tráva
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Telecí řízky nejprve nakrájíme na 12 cm silné plátky, potom na zhruba 1 cm široké nudličky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s natí nakrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Ty pak rovněž nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fíky omyjeme, zbavíme zbytků stopek, rozkrájíme na osminy a pokapeme citronovou šťávou. Bazalku, citronovou trávu a tymián omyjeme, oklepeme a najemno nasekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. Maso v něm na prudkém ohni opečeme, pak osolíme, opepříme a vyjmeme. V tomtéž tuku podusíme cibuli a česnek, přidáme fíky a ještě zahřejeme.
- 3Ke směsi fíků a zeleniny vložíme maso a zbývající máslo, pokrm dle chuti dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.