Telecí řízky s čerstvými fíky

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí řízky nejprve nakrájíme na 12 cm silné plátky, potom na zhruba 1 cm široké nudličky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s natí nakrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Ty pak rovněž nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fíky omyjeme, zbavíme zbytků stopek, rozkrájíme na osminy a pokapeme citronovou šťávou. Bazalku, citronovou trávu a tymián omyjeme, oklepeme a najemno nasekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. Maso v něm na prudkém ohni opečeme, pak osolíme, opepříme a vyjmeme. V tomtéž tuku podusíme cibuli a česnek, přidáme fíky a ještě zahřejeme.
  • 3
    Ke směsi fíků a zeleniny vložíme maso a zbývající máslo, pokrm dle chuti dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.