Telecí řízky s česnekem a smetanou jako minutka
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1lžícePetržel - nať
- 4plátkyTelecí kýta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem nastrouhaným na jemno a petrželovou natí. Poté je zaprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém másle po obou stranách. Řízky poté přendáme na teplý talíř a zakapeme citrónovou šťávou.
- 2Do šťávy přidáme máslo, lžičku mouky, osmahneme a zalijeme smetanou. Omáčku necháme přejít varem a poté omáčkou přelijeme řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.