Telecí řízky s citronem
45 min.
Ingredience
- 400gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Citron omyjeme, trochu kůry nastrouháme a zbytek kůry okrájíme až po bílou slupku. Citronovou dužinu nakrájíme na plátky.
- 2Na každý řízek dáme plátek citronu, řízky překlopíme a zpevníme párátky. Na tři talíře rozdělíme mouku, rozšleháme vejce a strouhanku a řízky postupně obalíme. Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme 5 minut za každé strany. Potom je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Do omastku přidáme smetanu, sójovou omáčku a nastrouhanou citronovou kůru a vše povaříme na mírném ohni 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.