Telecí řízky s citronem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Citron omyjeme, trochu kůry nastrouháme a zbytek kůry okrájíme až po bílou slupku. Citronovou dužinu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Na každý řízek dáme plátek citronu, řízky překlopíme a zpevníme párátky. Na tři talíře rozdělíme mouku, rozšleháme vejce a strouhanku a řízky postupně obalíme. Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme 5 minut za každé strany. Potom je vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    Do omastku přidáme smetanu, sójovou omáčku a nastrouhanou citronovou kůru a vše povaříme na mírném ohni 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.