Telecí řízky s křemenáči
30 min.
Ingredience
- 150gramůKřemenáče
- 240gramůMáslo čerstvé
- 300gramůZakysaná smetana
- 30gramůTelecí plec
- 6kusůVejce slepičí
- 90gramůStrouhanka
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
74 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Houby řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme 40g másla, houby na něm podusíme a podle chuti osolíme. Zalijeme zakysanou smetanou. Všechno povaříme na mírném ohni cca 3 minuty. Omáčku propasírujem, houby nakrájíme nadrobno a odložíme.
- 2Telecí řízky opláchneme, necháme oschnout, naklepeme a osolíme a opepříme. Potom je napůl přeložíme a vzniklé kapsy vyplníme houbami. Vejce důkladně rozmícháme společně se strouhankou a přidáme špetku soli.
- 3Telecí kapsy obalíme v mouce a poté ve směsi vajec a strouhanky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a picatty na ní smažíme, dokud nezezlátnou.
- 4Houbovou omáčku ohřejeme a důkladně našleháme v mixéru. Omáčku vlijeme na talíř, na ní umístíme piccaty a pokapeme máslem z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.