Telecí řízky s křemenáči

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
74 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme 40g másla, houby na něm podusíme a podle chuti osolíme. Zalijeme zakysanou smetanou. Všechno povaříme na mírném ohni cca 3 minuty. Omáčku propasírujem, houby nakrájíme nadrobno a odložíme.
  • 2
    Telecí řízky opláchneme, necháme oschnout, naklepeme a osolíme a opepříme. Potom je napůl přeložíme a vzniklé kapsy vyplníme houbami. Vejce důkladně rozmícháme společně se strouhankou a přidáme špetku soli.
  • 3
    Telecí kapsy obalíme v mouce a poté ve směsi vajec a strouhanky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a picatty na ní smažíme, dokud nezezlátnou.
  • 4
    Houbovou omáčku ohřejeme a důkladně našleháme v mixéru. Omáčku vlijeme na talíř, na ní umístíme piccaty a pokapeme máslem z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.