Telecí řízky se šalvějovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyCibulka jarní
- 250gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5decilitryBujón houbový
- 1decilitrVíno bílé
- 2decilitrySmetana zakysaná 15%
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí řízky nařezané přes vlákno omyjeme, osušíme, z každé strany je osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem.
- 2Očistíme, omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na tenké kroužky. Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Šalvěj omyjeme a lístky nakrájíme na nudličky.
- 3V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a řízky zprudka orestujeme dozlatova. Restujeme je po 1,5-2 minutách z každé strany. Vyjmeme je z omastku a na ten samý omastek dáme cibulku s hříbky a osmažíme je dozlatova. Přimícháme šalvěj, přilijeme houbový bujon, bílé víno, promícháme a krátce asi 2 minuty povaříme. Nakonec přimícháme sladkou a hustou zakysanou smetanu, kterou jsme si rozšlehali. Omáčku dochutíme solí, bílým pepřem a odstavíme z plotny.
- 4Řízky upravíme na talíře, přelijeme houbovou omáčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.