Telecí řízky se šalvějovou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí řízky nařezané přes vlákno omyjeme, osušíme, z každé strany je osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem.
  • 2
    Očistíme, omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na tenké kroužky. Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Šalvěj omyjeme a lístky nakrájíme na nudličky.
  • 3
    V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a řízky zprudka orestujeme dozlatova. Restujeme je po 1,5-2 minutách z každé strany. Vyjmeme je z omastku a na ten samý omastek dáme cibulku s hříbky a osmažíme je dozlatova. Přimícháme šalvěj, přilijeme houbový bujon, bílé víno, promícháme a krátce asi 2 minuty povaříme. Nakonec přimícháme sladkou a hustou zakysanou smetanu, kterou jsme si rozšlehali. Omáčku dochutíme solí, bílým pepřem a odstavíme z plotny.
  • 4
    Řízky upravíme na talíře, přelijeme houbovou omáčku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.