Telecí řízky se sardelovou pastou
55 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceSardelová pasta
- 0,5lžičkaSůl
- Na vejce
- 4kusyVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
367 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přidáme sardelovou pastu, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
- 2V mezičase připravíme míchaná vejce. Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce rozšleháme v misce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm cibuli, zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou a za stálého míchání je necháme srazit.
- 3Maso podáváme přelité omáčkou a obložené míchanými vejce, která jsme posypali drobně posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.