Telecí řízky se smetanou a rajčaty
55 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyTelecí kýta
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1kusSůl
- 3kusyRajčata
- 3kusyHříbky čerstvé
- 1kusPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Řízky odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme.
- 2Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na másle, přidáme k ní nakrájené hříbky, zaprášíme lžičkou hladké mouky a vložíme řízky. Řízky dusíme přikryté do poloměkka, přidáme k nim oloupaná rajčata, opepříme a necháme dodusit.
- 3Kyselou smetanu rozkvedláme s hrubou moukou, přilijeme ji k masu a chvilku povaříme.
- 4Hotové řízky posypeme nasekanou petrželovou natí.
- 5Jako přílohy jsou vhodné brambory sypané petrželovou natí, rýže, těstoviny, nočky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.