Telecí řízky se smetanou a rajčaty

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme.
  • 2
    Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na másle, přidáme k ní nakrájené hříbky, zaprášíme lžičkou hladké mouky a vložíme řízky. Řízky dusíme přikryté do poloměkka, přidáme k nim oloupaná rajčata, opepříme a necháme dodusit.
  • 3
    Kyselou smetanu rozkvedláme s hrubou moukou, přilijeme ji k masu a chvilku povaříme.
  • 4
    Hotové řízky posypeme nasekanou petrželovou natí.
  • 5
    Jako přílohy jsou vhodné brambory sypané petrželovou natí, rýže, těstoviny, nočky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.