Telecí řízky se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4plátkyTelecí kýta
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaPetržel - nať
- 3kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
61 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
828 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaníme řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme máslo a řízky na něm na každé straně pečeme cca 3 minuty.
- 2Opečené řízky přendáme na mísu a do šťávy přidáme nakrájenou papriku a oloupaná rajčata. Krátce podusíme a přelijeme přes řízky.
- 3Pokrm ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.