Telecí roláda na divoko
120 min.
Ingredience
- Nádivka
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůKráličí maso
- 150gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 2špetkySaturejka
- 2kusyRohlíky bílé
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1000gramůTelecí hruď
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůJalovec
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
47 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
781 mg
Postup přípravy
- 1Maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Trochu naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Nyní si připravíme nádivku. Přední maso z králíka povaříme asi 30 minut, scedíme, do vody po vaření namočíme rohlíky, cibuli nakrájíme na kusy, bůček na kostky. Vše umeleme na masovém strojku, přimícháme vejce, posekanou petželku, osolíme a ochutíme saturejkou.
- 3Nádivku rozprostřeme na telecí maso, zavineme do rolády, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, roládu pomažeme máslem, do vody přidáme bobkové listy, jalovec, vložíme do trouby a pečeme hodinu a čtvrt. Občas podléváme.
- 4Hotovu roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.