Telecí roláda na divoko

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
47 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
781 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Trochu naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Nyní si připravíme nádivku. Přední maso z králíka povaříme asi 30 minut, scedíme, do vody po vaření namočíme rohlíky, cibuli nakrájíme na kusy, bůček na kostky. Vše umeleme na masovém strojku, přimícháme vejce, posekanou petželku, osolíme a ochutíme saturejkou.
  • 3
    Nádivku rozprostřeme na telecí maso, zavineme do rolády, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, roládu pomažeme máslem, do vody přidáme bobkové listy, jalovec, vložíme do trouby a pečeme hodinu a čtvrt. Občas podléváme.
  • 4
    Hotovu roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.