Telecí roláda se slaninou a šalvějí
100 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 200gramůAnglická slanina
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
45 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
221 mg
Cukr
9 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu a šalvějové lístky (asi 10 ks) omyjeme a osušíme. Z kýty upravíme plát, obložíme plátky slaniny, šalvějí a stočíme do rolády. Maso potřeme solí a pepřem a převážeme nití.
- 2Pečeni vložíme do pekáče, polijeme rozpuštěným horkým máslem a ze všech stran opečeme v silně vyhřáté troubě. Teplotu snížíme na 180°C a maso během pečení poléváme vývarem. Po 30 minutách snížíme teplotu v troubě na 170°C a pečeme ještě 45 minut. Maso stále poléváme vypečenou šťávou.
- 3Upečenou roládu vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.