Telecí s ančovičkami a rajčaty
90 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 2kusyBobkový list
- 125gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůPancetta
- 500gramůTelecí kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusCitrony
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 6kusůAnčovičky konzervované
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
34 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa omyjeme, zlehka naklepeme a obalíme v mouce smíchané se lžičkou soli a špetkou drceného pepře.
- 2V kastrolu rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran do zlatohněda orestujeme. Vyjmeme, do kastrolu nasypeme cibuli a slaninu, obojí nakrájené na kostičky, celer nakrájený na plátky a mrkev na půlkolečka. Promícháme a asi 5min opékáme, dokud zelenina nezměkne.
- 3Poté přidáme na plátky nasekaný česnek a pokrájené ančovičky a ještě krátce asi 3min restujeme. Zalijeme vínem a vývarem a vložíme drcená rajčata. Ochutíme solí a pepřem, nastrouhanou citronovou kůrou a vložíme bobkový list. Promícháme, vložíme maso, zakryjeme, snížíme teplotu a dusíme cca 1hodinu. Občas promícháme, případně přilijeme vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.