Telecí s ančovičkami a rajčaty

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
34 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky masa omyjeme, zlehka naklepeme a obalíme v mouce smíchané se lžičkou soli a špetkou drceného pepře.
  • 2
    V kastrolu rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran do zlatohněda orestujeme. Vyjmeme, do kastrolu nasypeme cibuli a slaninu, obojí nakrájené na kostičky, celer nakrájený na plátky a mrkev na půlkolečka. Promícháme a asi 5min opékáme, dokud zelenina nezměkne.
  • 3
    Poté přidáme na plátky nasekaný česnek a pokrájené ančovičky a ještě krátce asi 3min restujeme. Zalijeme vínem a vývarem a vložíme drcená rajčata. Ochutíme solí a pepřem, nastrouhanou citronovou kůrou a vložíme bobkový list. Promícháme, vložíme maso, zakryjeme, snížíme teplotu a dusíme cca 1hodinu. Občas promícháme, případně přilijeme vodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.