Telecí s lanýži

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
583 mg
Cukr
229 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 80 °C. Maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, z obou stran důkladně osolíme i opepříme. Snítky šalvěje omyjeme a necháme oschnout. Následně je vmáčkneme do masa a obmotáme nití.
  • 2
    V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso důkladně osmahneme z obou stran. Ihned po osmažení jej umístíme do pekáče a pečeme při 80 °C dalších 20 minut.
  • 3
    Tuk z pánve přelejeme do menšího hrnce. Následně jej zalijeme marsalou. Směs přivedeme k varu a zalijeme telecím vývarem. Necháme svařit, dokud nám nezbyde cca 100 ml. Otevřeme konzervované lanýže a scedíme nálev.
  • 4
    Lanýže oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a necháme je okapat. Následně je přidáme do omáčky a omáčku odložíme stranou.
  • 5
    Když je maso opečené dorůžova, vyndáme jej z trouby, šalvěj odstraníme a maso nakrájíme na středně silné plátky a následně je naskládáme na talíře. Omáčku ještě jednou přivedeme k varu a zahustíme lžící másla. Na závěr osolíme a opepříme a zalijeme maso. Podáváme zatepla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.