Telecí s lanýži
40 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí svíčková
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno Marsala
- 200mililitrůVývar telecí
- 20gramůLanýž
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
583 mg
Cukr
229 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 80 °C. Maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, z obou stran důkladně osolíme i opepříme. Snítky šalvěje omyjeme a necháme oschnout. Následně je vmáčkneme do masa a obmotáme nití.
- 2V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso důkladně osmahneme z obou stran. Ihned po osmažení jej umístíme do pekáče a pečeme při 80 °C dalších 20 minut.
- 3Tuk z pánve přelejeme do menšího hrnce. Následně jej zalijeme marsalou. Směs přivedeme k varu a zalijeme telecím vývarem. Necháme svařit, dokud nám nezbyde cca 100 ml. Otevřeme konzervované lanýže a scedíme nálev.
- 4Lanýže oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a necháme je okapat. Následně je přidáme do omáčky a omáčku odložíme stranou.
- 5Když je maso opečené dorůžova, vyndáme jej z trouby, šalvěj odstraníme a maso nakrájíme na středně silné plátky a následně je naskládáme na talíře. Omáčku ještě jednou přivedeme k varu a zahustíme lžící másla. Na závěr osolíme a opepříme a zalijeme maso. Podáváme zatepla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.