Telecí s žampiony
210 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 150mililitrůBujón hovězí
- 2kilogramyTelecí kýta
- 120gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůSýr Parmezán
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
39 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso okořeníme a necháme třicet minut ležet. Pak ho v pekáči potřeme máslem, podlijeme vínem a bujonem a pečeme ho dvě hodiny dočervena při 180 stupních C.
- 2Smícháme 50 g másla a mouku na jíšku a pomalu přiléváme mléko. Pak jíšku povaříme. Po zchladnutí vmícháme žloutky, polovinu nastrouhaného sýra, sůl, pepř, muškátový oříšek a zamícháme.
- 3Cibuli nadrobno zpěníme na 10 g másla s plátky žampionů a čtyři minuty zprudka pečeme se solí a pepřem. Po vychladnutí přimícháme ještě petrželku s dvěma lžičkami jíšky.
- 4Pečeni vykostíme a do prázdného místa po kosti dáme houbovou směs a omáčku. Pak maso nakrájíme na plátky, slepíme houbovou směsí a vrátíme do pekáče. Zakapeme ho zbylou omáčkou a výpekem, posypeme sýrem a pečeme další půl hodiny při teplotě 220 stupňů C.
- 5Pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.