Telecí s žampiony

210 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
39 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso okořeníme a necháme třicet minut ležet. Pak ho v pekáči potřeme máslem, podlijeme vínem a bujonem a pečeme ho dvě hodiny dočervena při 180 stupních C.
  • 2
    Smícháme 50 g másla a mouku na jíšku a pomalu přiléváme mléko. Pak jíšku povaříme. Po zchladnutí vmícháme žloutky, polovinu nastrouhaného sýra, sůl, pepř, muškátový oříšek a zamícháme.
  • 3
    Cibuli nadrobno zpěníme na 10 g másla s plátky žampionů a čtyři minuty zprudka pečeme se solí a pepřem. Po vychladnutí přimícháme ještě petrželku s dvěma lžičkami jíšky.
  • 4
    Pečeni vykostíme a do prázdného místa po kosti dáme houbovou směs a omáčku. Pak maso nakrájíme na plátky, slepíme houbovou směsí a vrátíme do pekáče. Zakapeme ho zbylou omáčkou a výpekem, posypeme sýrem a pečeme další půl hodiny při teplotě 220 stupňů C.
  • 5
    Pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.