Telecí scaloppine
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 60mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusLimetka
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
461 mg
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku promícháme se solí a pepřem. Omyté maso nakrájíme na plátky, vložíme mezi 2 fólie a lehce naklepeme. Maso po obou stranách protáhneme v připravené mouce a zbylou mouku sklepeme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme 2/3 másla a olej a postupně smažíme řízky po každé straně 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Do pánve vlijeme víno, povaříme a přilijeme vývar a šťávu, kterou maso pustilo. Necháme chvíli probublávat do zhoustnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petržel, zbylé máslo a podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme, doplníme dílky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.