Telecí scaloppine

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
461 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku promícháme se solí a pepřem. Omyté maso nakrájíme na plátky, vložíme mezi 2 fólie a lehce naklepeme. Maso po obou stranách protáhneme v připravené mouce a zbylou mouku sklepeme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme 2/3 másla a olej a postupně smažíme řízky po každé straně 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Do pánve vlijeme víno, povaříme a přilijeme vývar a šťávu, kterou maso pustilo. Necháme chvíli probublávat do zhoustnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petržel, zbylé máslo a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme, doplníme dílky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.