Telecí soté jarní
130 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory rané
- 1kusCibule
- 600gramůTelecí plec
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150gramůMrkev kořen
- 250mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůBujón hovězí
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1kusBobkový list
- 2špetkyTymián čerstvý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůHrášek
- 80gramůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, pepřem a posypeme moukou.
- 2V hrnci rozpálíme máslo s olejem, přisypeme kousky masa s nadrobno nakrájenou cibulí a krátce orestujeme. Podlijeme vínem, bujónem, ochutíme prolisovaným česnekem, tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a pozvolna vaříme jednu hodinu. Nyní do pokrmu přidáme čerstvý hrášek, mladou mrkev, jarní cibulku a nové brambory, vše nahrubo pokrájené. V případě potřeby doléváme bujón. Vaříme další půlhodinu a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.