Telecí soté na rajčatech
120 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí plec
- 2kusyCibule
- 250mililitrůVíno bílé
- 600gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
- 400gramůBrambory vařené
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli nadrobno.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, kousky masa posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Spolu s cibulí nasypeme do hrnce a restujeme dorůžova. Podlijeme vínem a přidáme oloupaná pokrájená rajčata bez jader, posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Pozvolna vaříme hodinu a půl. Jestli se tekutina příliš odpaří, přilijeme vodu.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.