Telecí soté po venkovsku
135 min.

Ingredience
- 3kusyCibule
- 3špetkyTymián čerstvý
- 600gramůTelecí plec
- 100gramůSlanina vepřová
- 400gramůKarotka
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůBramborová kaše
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka.
- 2Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přisypeme do tuku cibuli, karotku a chvilku restujeme. Zelenina pustí šťávu, takže ji 10 minut podusíme ve vlastní šťávě. Maso posypeme solí, pepřem a lehce obalíme v mouce. Přidáme do hrnce k zelenině a podusíme. Podlijeme vývarem, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Vaříme pozvolna hodinu a půl.
- 3Tekutinu necháme vyvařit na požadovanou hustotu a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.