Telecí soté po venkovsku

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka.
  • 2
    Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přisypeme do tuku cibuli, karotku a chvilku restujeme. Zelenina pustí šťávu, takže ji 10 minut podusíme ve vlastní šťávě. Maso posypeme solí, pepřem a lehce obalíme v mouce. Přidáme do hrnce k zelenině a podusíme. Podlijeme vývarem, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Vaříme pozvolna hodinu a půl.
  • 3
    Tekutinu necháme vyvařit na požadovanou hustotu a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.