Telecí špunty

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme z řízků dlouhé úzké pruhy, naklepeme je, osolíme, potřeme hořčicí a posypeme najemno nakrájenou cibulí s petrželkou.
  • 2
    Smotáme je a svážeme nití, aby tvořily tlusté krátké závitky (špunty).
  • 3
    Osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme závitky, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme.
  • 4
    Vydusíme zbylou šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme smetanou. Přidáme trochu vody a krátce povaříme. Závitky vložíme zpět nebo je hned klademe na talíře a přeléváme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.