Telecí špunty
110 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceHořčice
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2lžícePetržel - nať
- 4plátkyTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme z řízků dlouhé úzké pruhy, naklepeme je, osolíme, potřeme hořčicí a posypeme najemno nakrájenou cibulí s petrželkou.
- 2Smotáme je a svážeme nití, aby tvořily tlusté krátké závitky (špunty).
- 3Osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme závitky, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme.
- 4Vydusíme zbylou šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme smetanou. Přidáme trochu vody a krátce povaříme. Závitky vložíme zpět nebo je hned klademe na talíře a přeléváme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.