Telecí srdce dušené na víně
60 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí srdce
- 1kusPórek
- 2kusyMrkev kořen
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4centilitryVíno portské
- 125mililitrůVíno bílé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 50gramůKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí srdce omyjeme, osušíme a rozpůlíme.
- 2Opláchneme pórek a odkrojíme z něj kořínky a uvadlou zelenou část.
- 3Nakrájíme ho na asi 6cm kousky a rozpůlíme je. Oškrábeme mrkev a pokrájíme také na šesticentimetrové kousky, ty pak nastrouháme na plátky a ty ještě na jemné nudličky.
- 4Srdce osolíme a opepříme a zprudka orestujeme na asi 20 g rozehřátého másla. Ztlumíme teplotu, zalijeme portským vínem, přikryjeme a 10 minut dusíme.
- 5Ve druhé pánvi rozpustíme zbytek másla a opečeme na něm mrkev a pórek. Zalijeme bílým vínem, přikryjeme poklicí a dusíme.
- 6Hotové půlky srdce zabalíme do alobalu.
- 7Do pánve, kde jsme opékali telecí srdce, vložíme podušenou zeleninu a zalijeme zakysanou smetanou. Povaříme a přidáme nadrobno nasekaný kerblík.
- 8Telecí srdce pokrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.