Telecí srdce dušené na víně

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí srdce omyjeme, osušíme a rozpůlíme.
  • 2
    Opláchneme pórek a odkrojíme z něj kořínky a uvadlou zelenou část.
  • 3
    Nakrájíme ho na asi 6cm kousky a rozpůlíme je. Oškrábeme mrkev a pokrájíme také na šesticentimetrové kousky, ty pak nastrouháme na plátky a ty ještě na jemné nudličky.
  • 4
    Srdce osolíme a opepříme a zprudka orestujeme na asi 20 g rozehřátého másla. Ztlumíme teplotu, zalijeme portským vínem, přikryjeme a 10 minut dusíme.
  • 5
    Ve druhé pánvi rozpustíme zbytek másla a opečeme na něm mrkev a pórek. Zalijeme bílým vínem, přikryjeme poklicí a dusíme.
  • 6
    Hotové půlky srdce zabalíme do alobalu.
  • 7
    Do pánve, kde jsme opékali telecí srdce, vložíme podušenou zeleninu a zalijeme zakysanou smetanou. Povaříme a přidáme nadrobno nasekaný kerblík.
  • 8
    Telecí srdce pokrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.