Telecí steak s grilovanou zeleninou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    První si připravíme marinádu. Na mírném ohni osmažíme 1 cibulku, poté přidáme nadrcený česnek a smažíme ještě 1 minutu. Následně přidáme vodu a postupně přidáváme citronovou šťávu, kečup, melasu, ocet, protlak a worcester. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
  • 2
    Steaky lehce naklepeme paličkou a potřeme vytvořenou marinádou, dáme do ledničky a necháme 20 minut odležet.
  • 3
    Gril si připravíme ve dvou teplotách. Jednu část na střední teplotu, druhou na maximální. Rošt potřeme důkladně olejem. Maso první grilujeme cca 2 minuty na vyšší teplotu, poté je přendáme a dopečeme dle vlastní chuti.
  • 4
    Mezitím si na gril dáme grilovat na plátky nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená rajčata. Na závěr ještě ugrilujeme dokřupava chléb.
  • 5
    Na talíř poté dáme opečený steak, ugrilovanou zeleninu a krajíc opečeného chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.