Telecí steak s grilovanou zeleninou
35 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKečup
- 2lžíceMelasa
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 800gramůTelecí kýta
- 2krajíceChléb konzumní
- 3kusyRajčata
- 1lžíceOlej olivový
- 150gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1První si připravíme marinádu. Na mírném ohni osmažíme 1 cibulku, poté přidáme nadrcený česnek a smažíme ještě 1 minutu. Následně přidáme vodu a postupně přidáváme citronovou šťávu, kečup, melasu, ocet, protlak a worcester. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
- 2Steaky lehce naklepeme paličkou a potřeme vytvořenou marinádou, dáme do ledničky a necháme 20 minut odležet.
- 3Gril si připravíme ve dvou teplotách. Jednu část na střední teplotu, druhou na maximální. Rošt potřeme důkladně olejem. Maso první grilujeme cca 2 minuty na vyšší teplotu, poté je přendáme a dopečeme dle vlastní chuti.
- 4Mezitím si na gril dáme grilovat na plátky nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená rajčata. Na závěr ještě ugrilujeme dokřupava chléb.
- 5Na talíř poté dáme opečený steak, ugrilovanou zeleninu a krajíc opečeného chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.