Telecí steaky se žampiony a bylinkami

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé jarní cibulky opereme a jemně nasekáme. Hlavičky žampiónu očistíme. V malé pánvi rozpustíme jednu lžíci másla a tři minuty na něm podusíme cibuli doměkka.
  • 2
    Hotovou cibuli přendáme do misky a smícháme s hořčicí, sušeným estragonem a nasekanou petrželkou. Steaky po obou stranách osolíme, opepříme a na jedné straně je potřeme polovinou připravené směsi koření.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme zbylé máslo a vložíme do něj plátky masa namazanou stranou dolů. Houby položíme na pánev vedle masa a při mírné teplotě opékáme asi 4 minuty. Během této doby potřeme horní plochu masa zbylou cibulovou směsí, pak maso i houby obrátíme a pečeme z druhé strany rovněž 4 minuty.
  • 4
    Hotové steaky dáme na talíře a ihned podáváme s mladými mrkvičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.