Telecí svíčková s pěnou z tuňáka

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1020 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
92 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuřín oloupeme a pokrájíme na tenčí, dlouhé hranolky. Fazolové lusky omyjeme. Obojí dáme vařit na 2 minuty do vroucí vody, poté vyjmeme a necháme okapat. Maso proděravíme skrz naskrz, otvory naplníme vždy jedním hranolkem tuřínu a jedním luskem fazolí. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno, smícháme s 10 ml olivového oleje a octem, osolíme, opepříme, dochutíme cukrem. Tuňáka, sardelovou pastu, žloutky a citronovou šťávu rozmixujeme, postupně vmícháme dýňový olej a zbylý olivový olej. Dle potřeby doředíme vývarem. Dosolíme, opepříme a přidáme vermut.
  • 3
    60 ml oleje rozpálíme a maso na něm krátce osmažíme ze všech stran. Poté svíčkovou dáme na pekáček a necháme péct při 180 °C 8 minut. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky a chladíme 24 hodin.
  • 4
    Svíčkovou pokrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme tuňákovou omáčkou a pokapeme octovou zálivkou se šalotkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.