Telecí svíčková s pěnou z tuňáka
55 min.
Ingredience
- 250gramůTuřín
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 350gramůTelecí svíčková
- 160mililitrůOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 150gramůTuňák v oleji
- 1lžičkaSardelová pasta
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 15mililitrůDolin - Vermouth
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,2litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1špetkaCukr krupice
- 150mililitrůOlej z tykvových semen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1020 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
92 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tuřín oloupeme a pokrájíme na tenčí, dlouhé hranolky. Fazolové lusky omyjeme. Obojí dáme vařit na 2 minuty do vroucí vody, poté vyjmeme a necháme okapat. Maso proděravíme skrz naskrz, otvory naplníme vždy jedním hranolkem tuřínu a jedním luskem fazolí. Osolíme a opepříme.
- 2Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno, smícháme s 10 ml olivového oleje a octem, osolíme, opepříme, dochutíme cukrem. Tuňáka, sardelovou pastu, žloutky a citronovou šťávu rozmixujeme, postupně vmícháme dýňový olej a zbylý olivový olej. Dle potřeby doředíme vývarem. Dosolíme, opepříme a přidáme vermut.
- 360 ml oleje rozpálíme a maso na něm krátce osmažíme ze všech stran. Poté svíčkovou dáme na pekáček a necháme péct při 180 °C 8 minut. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky a chladíme 24 hodin.
- 4Svíčkovou pokrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme tuňákovou omáčkou a pokapeme octovou zálivkou se šalotkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.