Telecí v tuňákové omáčce
140 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí kýta
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 3kusyČesnek
- 170gramůTuňák v oleji
- 1lžíceKapary
- 100mililitrůMajonéza
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůOlivy bez pecky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
699 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme si v míse citronovou šťávu, vodu, sůl, pepř a směsí zalijeme maso v pekáči. Přidáme kousky cibule, pomažeme nadrceným česnekem a dáme na 2 hodiny péct do trouby při teplotě 200°C.
- 2Na omáčku si připravíme tuňáka, kterého vidličkou rozmačkáme. Přidáme kapary, špetku soli, pepře a majonézu se smetanou. Všechno pořádně promícháme.
- 3Telecí maso teď vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky a uložíme přes noc do ledničky. Ráno přelijeme omáčkou, ozdobíme olivami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.