Telecí v tuňákové omáčce

140 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
699 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme si v míse citronovou šťávu, vodu, sůl, pepř a směsí zalijeme maso v pekáči. Přidáme kousky cibule, pomažeme nadrceným česnekem a dáme na 2 hodiny péct do trouby při teplotě 200°C.
  • 2
    Na omáčku si připravíme tuňáka, kterého vidličkou rozmačkáme. Přidáme kapary, špetku soli, pepře a majonézu se smetanou. Všechno pořádně promícháme.
  • 3
    Telecí maso teď vyndáme z trouby, nakrájíme na plátky a uložíme přes noc do ledničky. Ráno přelijeme omáčkou, ozdobíme olivami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.