Telecí závitky s anglickou slaninou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
852 mg
Cukr
125 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí řízky lehce naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Na každý řízek položíme lístek šalvěje a plátek anglické slaniny. Řízky srolujeme a sepneme párátkem.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej společně s 25 g másla a řízky na něm opečeme. Poté podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas závitky obrátíme.
  • 3
    Podušené závitky vyjmeme a uchováváme v teple.
  • 4
    Omáčku necháme přejít varem a přidáme bílé víno. Vše znovu povaříme a přidáme zbytek másla. Závitky nakrájíme na kolečka, rozdělíme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme snítkami máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.