Telecí závitky s anglickou slaninou
50 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 8kusůŠalvěj čerstvá
- 5dekagramůAnglická slanina
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 5lžicVíno bílé
- 1kusMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
852 mg
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Telecí řízky lehce naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Na každý řízek položíme lístek šalvěje a plátek anglické slaniny. Řízky srolujeme a sepneme párátkem.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej společně s 25 g másla a řízky na něm opečeme. Poté podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas závitky obrátíme.
- 3Podušené závitky vyjmeme a uchováváme v teple.
- 4Omáčku necháme přejít varem a přidáme bílé víno. Vše znovu povaříme a přidáme zbytek másla. Závitky nakrájíme na kolečka, rozdělíme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme snítkami máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.