Telecí závitky s hrozinkami
35 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 0,25lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na nádivku
- 2kusyCibulka jarní
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůHrozinky
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceKari koření
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
153 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
959 mg
Cukr
217 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu nakrájíme na 8 tenkých řízků, očištěné jarní cibulky nakrájíme i s natí na plátky, očištěnou mrkev nakrájíme nadrobno.
- 2Na jedné lžíci másla osmažíme cibulku s mrkví a hrozinkami, osolíme, ochutíme kari kořením a pepřem, necháme zchladnout.
- 3Telecí řízky osolíme a potřeme hořčicí. Na každá plátek navrstvíme hrozinkovou nádivku, zavineme, obtočíme režnou nití a ze všech stran zprudka osmažíme na zbylém másle. Poté stáhneme plamen na minimum, pánev přiklopíme a maso dusíme zhruba 10 minut. Z prochladlých závitků odstraníme nit.
- 4Závitky podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.