Telecí závitky s hrozinkami

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
153 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
959 mg
Cukr
217 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu nakrájíme na 8 tenkých řízků, očištěné jarní cibulky nakrájíme i s natí na plátky, očištěnou mrkev nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Na jedné lžíci másla osmažíme cibulku s mrkví a hrozinkami, osolíme, ochutíme kari kořením a pepřem, necháme zchladnout.
  • 3
    Telecí řízky osolíme a potřeme hořčicí. Na každá plátek navrstvíme hrozinkovou nádivku, zavineme, obtočíme režnou nití a ze všech stran zprudka osmažíme na zbylém másle. Poté stáhneme plamen na minimum, pánev přiklopíme a maso dusíme zhruba 10 minut. Z prochladlých závitků odstraníme nit.
  • 4
    Závitky podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.