Telecí závitky s jablky a oříšky
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1decilitrVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůJátra husí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusJablka
- 4plátkyTelecí kýta
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Plátky telecího omyjeme, naklepeme a okořeníme. Cibuli nastrouháme, jablko nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou. Játra nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, posypeme umletým oříškem a restujeme na másle na pánvi. Játra odložíme a na pánev položíme cibuli a jablko, dvě minuty je opékáme. Poté, co vychladnou, je smícháme s játry, žloutkem a petrželkou.
- 2Náplň rozdělíme na maso a svineme je do závitků pomocí nití. Obalíme je v mouce a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak bez pokličky pokračujeme ještě hodinu.
- 3Závitky vyndáme. Do výpeku přidáme smetanu, citronovou šťávou, koření a omáčku svaříme.
- 4Závitky zbavíme nití a podáváme je s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.