Telecí závitky s nádivkou
60 min.
Ingredience
- 4kusyTelecí kýta
- 1kusHovězí vývar základní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusStrouhanka
- 2lžíceSlanina vepřová
- 100gramůPaštika játrová
- 1kusSůl
- 1kusPetržel - nať
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5šálekHouby čerstvé
- 0,5šálekZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1193 kcal
Bílkoviny
126 g
Tuky
43 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nádivku připravíme tak, že na másle podusíme rozkrájené houby, zasypeme je moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme játrovou paštiku a dle chuti a potřeby nádivku přisolíme. V případě, že je řídká, zahustíme ji trochou strouhané housky.
- 2Řízky odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a na každý rozdělíme nádivku. Řízky sbalíme do tvaru koule.
- 3Rozkrájíme slaninu a necháme rozškvařit v kastrolu. Poté přidáme závitky a za mírného podlévání dusíme do měkka. K samému konci dušení přidáme do šťávy trochu rajčatového protlaku nebo oloupaná a rozkrájená rajčata. Šťávu na závěr zjemníme kyselou smetanou.
- 4Hotové závitky posypeme nasekanou petrželovou natí.
- 5Jako přílohy podáváme vařenou rýži, těstoviny, brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.