Telecí ze Strážného
110 min.
Ingredience
- 1,4kilogramyTelecí kýta
- 2litryVoda pitná
- 1,5lžíceSůl
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyPetržel kudrnka
- 3kusyCibule
- 2kusyČesnek
- 0,5kusCeler bulvový
- Na obalení a smažení
- Na ozdobu
- 5kusůOkurky nakládané
- 10kusůŘedkvička
- 5kusůRajčata
- 2lžícePetržel kudrnka
- 200gramůSalát ledový
- 100kusůŘedkev bílá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
973 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
42 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
33 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z telecí nohy špalíček masa (1.4 kg) odblaníme, omyjeme a vložíme do vody se solí vařit. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel. Oloupeme cibule, česnek a vše přidáme k masu. Vaříme doměkka asi 60 minut.
- 2Očistíme a omyjeme bílé ředkvičky (pálivé), červené ředkvičky, listy salátu, rajčata a petržel kudrnku.
- 3Celý uvařený špalíček masa posypeme silně pepřem 4 barev, osolíme, obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Ve velké pánvi rozehřejeme na správnou teplotu olej a maso osmažíme z každé strany dozlatova.
- 4Usmažené maso položíme na velkou mísu, ozdobíme pokrájenými sladkokyselými okurkami, bílými a červenými ředkvičkami, rajčaty, petrželkou, listy salátu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.