Telecí ze Strážného

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
973 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
42 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
33 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z telecí nohy špalíček masa (1.4 kg) odblaníme, omyjeme a vložíme do vody se solí vařit. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel. Oloupeme cibule, česnek a vše přidáme k masu. Vaříme doměkka asi 60 minut.
  • 2
    Očistíme a omyjeme bílé ředkvičky (pálivé), červené ředkvičky, listy salátu, rajčata a petržel kudrnku.
  • 3
    Celý uvařený špalíček masa posypeme silně pepřem 4 barev, osolíme, obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Ve velké pánvi rozehřejeme na správnou teplotu olej a maso osmažíme z každé strany dozlatova.
  • 4
    Usmažené maso položíme na velkou mísu, ozdobíme pokrájenými sladkokyselými okurkami, bílými a červenými ředkvičkami, rajčaty, petrželkou, listy salátu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.