Telecí žebírka ve vinné marinádě
60 min.
Ingredience
- 1200gramůTelecí maso přední
- Na vinnou marinádu
- 150mililitrůVíno červené
- 1,5lžíceWorcester
- 1stroužekČesnek
- 1,5lžíceSójová omáčka
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
19 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
122 mg
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná telecí žebírka přelijeme vinnou marinádou a necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.
- 2Odleželá žebírka položíme na plech s pečicím papírem a obložíme neoloupanými stroužky česneku. Na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme zhruba 35 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.
- 3Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme s ní omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.